Apple má mnoho pokynů, které musí vývojáři dodržovat, když chtějí distribuovat aplikaci prostřednictvím App Store, a existuje tým App Store Review, který kontroluje, zda aplikace splňují pravidla.



Není však vzácné vidět vývojáře, kteří klamou Apple, aby jejich aplikace byly schváleny, a to se nedávno stalo s pirátskou streamovací aplikací. Více než rok byla v App Store k dispozici zvláštní aplikace s názvem „Collect Cards: Store box“. Popis App Store o ní mnoho neříkal, zatímco snímky obrazovky ukazovaly jednoduché rozhraní s tím, co se zdá být aplikací pro správu fotografií a videí. Ale ve skutečnosti, když si uživatelé stáhli aplikaci, promění se v pirátskou streamovací platformu s obsahem od Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max a dokonce i Apple TV+. Apple aplikaci odstranil z App Store. Přestože tato aplikace zůstala bez povšimnutí celou tu dobu, nedávno se dostala na první místo nejstahovanějších bezplatných aplikací v App Store v Brazílii.

Jak se ale vývojářům podařilo oklamat tým App Store Review? Společnost 9to5Mac zjistila, že aplikace kontroluje, kde se uživatel nachází, aby určila, zda má zobrazit základní rozhraní zobrazené na snímcích obrazovky v App Store nebo rozhraní pirátského obsahu. Aplikace například pro uživatele v USA skrývá vše, co souvisí s pirátským obsahem, takže lidé v Applu by místo toho viděli pouze základní aplikaci pro fotky a videa.
Není jasné, ve kterých jiných regionech než v Brazílii bylo možné získat přístup k pirátskému obsahu, ale samotná aplikace byla dostupná v mnoha zemích po celém světě.