watchOS 11 obsahuje novou aplikaci „Vitalita“, jejímž cílem je pomoci uživatelům poskytnout více informací o zdraví a kondici. Nyní se viceprezident Apple Health Dr. Sumbul Desai podělil o to, proč bude potřeba spát s Apple Watch, aby bylo možné lépe porozumět vašemu celkovému zdraví.



Apple popisuje novou funkci ve watchOS 11 takto: „Noste hodinky ke spánku každou noc a získejte lepší představu o svém každodenním zdravotním stavu. S novou aplikací Vitalita můžete přímo na hodinkách rychle vidět metriky svého zdraví: srdeční frekvenci, dechovou frekvenci, teplotu na zápěstí, kyslík v krvi a délku spánku. Aplikace stanoví typický rozsah pro každou z vašich zdravotních metrik shromážděných během spánku. Vždy tedy budete na první pohled vědět, jak vaše metriky vypadají.“

Jakmile zaznamenáte svůj rozsah, aplikace vás upozorní, pokud je několik metrik mimo normu, aby vám připomněla „věnovat větší pozornost svému tělu“. Proč ale tato funkce funguje ve spánku? Viceprezident Apple Health Dr. Sumbul Desai odpověděl v rozhovoru pro CNET. „Bezpečně schované od denního stresu, aktivity a pohybu, které mohou ovlivnit zdravotní metriky, jako je srdeční frekvence nebo teplota, vám zdravotní informace shromážděné přes noc mohou poskytnout úplnější obrázek o vašem zdravotním stavu,“ uvedl Desai.