aplikace_roku_ náhledTak jako každý rok, letos už po šesté, se konalo slavnostní vyhlášení mobilní aplikace roku. Tohoto vyhlášení jsem se zúčastnil já a šéfredaktor našeho magazínu AppleNovinky.cz. O tom, jak jednotlivé aplikace dopadly se můžete dočíst zde.



Slavností vyhlášení Mobilní aplikace roku se konalo v La Loca MUSIC BAR&LOUNGE, jež je součástí Mosaic house Praha. Tento podnik se nachází v jedné z bočních ulic, které vedou z Karlova náměstí. Najít tento bar nám konalo trochu potíže. Nakonec jsme však trefili a vše v pořádku stihli. Před budovou naleznete tři vysoké sochy, všechny ve tvaru hub.

Při vstupu do budovy jsme vešli elektricky ovládanými skleněnými dveřmi, za kterými se nacházely hostesky, které kontrolovali naši účast. Po zjištění jména jsme dostali připínací kartičku s naším jménem a názvem našeho magazínu. K tomu jsme dostali každý dva vouchery na nákup vybraného pití přímo na baru. Dále jsme se okolo baru dostali přímo k pódiu, pod kterým se rozprostíraly komfortní pohovky, na kterých jsme seděli.

 mobilníaplikace roku 2016 3

Po úvodním proslovu moderátora přišla na řadu přednáška CEO společnosti Usertech Jana Beránka. Název asi půlhodinové prezentace byl „Poslední rok v mobilním světě“. Ne, nebojte se, nezažíváme poslední chvíle s mobilními zařízeními. Přednáška byla retrospektivní ohlédnutí za událostmi, které se odehrály v mobilním světě, jak společnost Apple, která byla zmíněna hned na začátku a to ve spojitosti s novým iOS 1O, dále Google a jeho Android a nakonec Microsoft, o kterém se hovořilo ve spojitosti s tím, jak „byl na nákupech“ a nakoupil různé aplikace, které ve své podstatě zabil a zaintegroval je do aplikací vlastních.

IMG_2744

Po této zajímavě zpracované prezentaci přišlo na řadu samotné vyhlášení vítězů, které bylo propojeno se soutěžním kvízem, ve kterém hosté, tedy i my, odpovídali na různé otázky z mobilního světa, ale i například na to, kolik má hotel Mosaic house Praha míst k ubytování.  Kvíz nakonec vyhrál tým Seznamu. Někteří vývojáři se bohužel nedostavili, a tak si nemohli převzít diplomy a ceny osobně. Ti z nich, kteří však přišli své vítězství oslavili náležitě. Absolutní vítěz, tedy vývojáři aplikace Můj Vodafone dostali i dort ve tvaru tabletu, s nápisem Mobilní aplikace roku. Po slavnostním vyhlášení následoval catering a after párty. Vývojáři Seznamu dostali za své vítězství v kvízu velký „kýbl“ mojita, který ovšem věnovali vítězům kategorie Aplikace pro lepší svět a Nejpřístupnější aplikace – vývojářům aplikace Záchranka.

IMG_2747