logo_sharp_200sqJaponský deník Nikkei opět přišel s novinkami, které se týkají nového iPhonu 8, téměř dva měsíce po představení iPhonu 7. Dříve jsme vás informovali, že nový iPhone 8 bude mít celoskleněnná záda, nyní se nová informace týká většího modelu iPhonu 8, který bude mít OLED displej.



Společnost Foxconn v srpnu koupila firmu Sharp a prezident společnosti Sharp Tai Jeng-wu, který je také vysoce postaveným manažerem u Foxconnu, veřejně oznámil, že příští iPhone společnosti Apple bude mít zakřivený displej založený na OLED technologii.

Označení příštího iPhonu bude „iPhone 8“ z toho důvodu, že přinese mnoho změn, mezi které patří absence klasického Home Buttonu, inovované Touch ID a další. Deník Bloomberg, ale již dříve oznámil, že nový iPhone si bude muset počkat na OLED displej až do roku 2018.

iphone-7-plus-piano-and-dark-black-applearab-concept-001

OLED displeje přínáší ostřejší barevný kontrast než LTPS dipleje, které se používají u iPhonů. Mnoho konkurentů jablečné firmy používá právě OLED displeje u svých produktů, a proto Apple tvrdí, že je jimi trh přesycen. Avšak společnost Apple začala používat OLED diplej u svých Apple Watch. A právě díky společnosti Sharp by mohly být displeje vyráběny ve Spojených státech, oproti tradiční výrobě společnosti Foxconn v Číně.

iphone-7-plus-piano-black-applearab-concept-004

Zdroj: 9to5mac.com, idownloadblog.com