Společnost Apple zaznamenala v třetím čtvrtletí roku 2017 silný celosvětový prodej napříč řadou MacBooků, tvrdí průzkum trhu TrendForce. Prodej notebooků od společnosti Apple opět překonal ASUS, který se umístil na čtvrtém místě v globálních dodávkách notebooků, které celkově zaznamenaly „pozoruhodný“ čtvrtletní nárůst o 6,8 procenta a meziroční nárůst o 0,9 procenta a dosáhly 42,69 milionu kusů.



Apple pokračovala v silné dodávce 12 palcových produktů ve druhém čtvrtletí a zaměřila se na nové modely MacBooku Pro ve třetím čtvrtletí, přičemž zaznamenala přepravu ve 4. čtvrtletí ve 4. čtvrtletí a nárůst o 11,3%. V tomto třetím čtvrtletí přešla společnost ASUS na čtvrté místo.“

Společnost HP zaznamenala nové čtvrtletní objemy, které se zvýšily o 17,6 procenta a poprvé dosáhly jednorázové dodávky 11 milionů kusů. Očekává se, že HP dosáhne ročního cíle 40 milionů kusů, které zajistí první místo v žebříčku celosvětových prodejů notebooků v roce 2017.

Společnost Lenovo se poněkud zotavila z chudé první poloviny roku, zaznamenala 8,58 milionu kusů za dodávky ve třetím čtvrtletí a 6,5 ​​procenta za čtvrtletí. Ve čtvrtém čtvrtletí se odhaduje, že má další 1 až 3 procentní růst.

Společnost Dell dodala ve třetím čtvrtletí 665 milionů kusů, což představuje mezičtvrtletní nárůst o 1,4 procenta a třetí místo v žebříčku. ASUS a Acer se umístily na páté a šesté pozici, a to ve výši 3,82 milionu a 3,31 milionu jednotek.

Zdroj: macrumors.com