Nedávné úniky a některé spekulace o iPhonu SE 2 naznačují, že bude mít tento produkt v horní části výřez v displeji na TrueDepth senzory. Zatímco existují určité pochybnosti, že se tak skutečně stane, stále existují důvody, proč by Face ID mohl dostat i nejlevnější nový iPhone od Applu.



Za prvé, Apple musel investovat do Face ID hodně peněz a to nejen do vývoje hardwaru, ale i softwaru. Pokud by iPhone SE 2 neměl Face ID, tak se s jistotou této technologie dočkáme v příštích letech.

Face ID a TrueDepth má obrovský úspěch, díky čemuž se stal iPhone X nejen nejprodávanějším iPhonem, ale nejlépe prodávaným smartphonem po celém světě od jeho vydání. Očekává se, že TrueDepth bude mít v brzké době více modelů. Existují dokonce informace o implementování TrueDepth senzorů umožňující Face ID do tabletů iPad Pro.

Pokud iPhone SE 2 nebude mít Face ID, tak se pravděpodobně dočkáme klasického displeje, jak jej známe už mnoho let a bude vynechán bezrámečkový design.

Vzhledem k historii je nepravděpodobné, že Apple odhalí „iPhone SE 2“ v červnu na WWDC, protože by všichni čekali, jaké iPhony odhalí Apple v září. Přesto stále očekáváme, že Apple v červnu představí některé nové iPad Pro, vedle iOS 12.

Zdroj: appleinsider.com