eBay dnes oznámil novou funkci Zájmy, která přizpůsobuje nákupní aplikaci pro iOS a Android vašim osobním zájmům, koníčkům a stylu. Společnost říká, že tato funkce je zaměřena na to, aby bylo pro vás jednodušší najít zajímavé předměty.



Součástí funkce Zájmy je dotazník, který se bude ptát zákazníků na různá témata, jako jsou oblíbené aktivity a styly. Podobně jako u Apple Music, můžete klepnout na bubliny s odpověďmi v nich. Tyto údaje budou sloužit k vygenerování věcí, které milujete. Vedoucí společnosti eBay Bradford Shellhammer říká, že dotazník byl přímo ovlivněn uživatelským rozhraním Apple Music (prostřednictvím společnosti Fast Company). V této aplikaci můžete klepnout na žánry a umělce, kteří se vám líbí, dvojitým klepnutím, nebo je podržet, abyste odstranili ty, kteří se vám nelíbí.

Společnost eBay také dnes zveřejnila některá čísla ve své tiskové zprávě a poznamenala, že má 171 milionů aktivních uživatelů po celém světě, 80% veškerého zboží prodávaného na webu je nové a 88% prodaných kusů je prostřednictvím Buy It Now. Pokud jde o využití mobilních aplikací na platformách iOS a Android, 62 procent zahrnuje uživatele, kteří nakupují prostřednictvím svého telefonu. Společnost eBay v posledních měsících vyvíjí řadu vylepšení své mobilní aplikace včetně funkce pro čtení čárových kódů, která výrazně urychluje proces výpisu. Mezi všemi vylepšeními uživatelského rozhraní a přidáním funkcí, eBay v únoru podrobně plánuje podporu Adyen a pomalu postupně vyřazuje PayPal.

 

Zdroj: macrumors.com