Každoroční konference světových vývojářů Applu začíná už v pondělí 4.6.2018 od 19:00 hdoin a v naší redakci budeme na tuto událost samozřejmě plně připraveni. Takže se nemusíte obávat, že by vám něco uniklo, zároveň vás zveme na živý přenos.



Zatímco Apple Keynote Event – WWDC 2018 by měl obsahovat několik důležitých oznámení, nové MacBooky a iPady nebudou mezi nimi, tvrdí nová zpráva od Marka Gurmana ze serveru Bloomberg.

  • Sada nástrojů pro digitální zdraví v Nastavení v systému iOS 12, které pomůže uživatelům sledovat, kolik času promarní pomocí svých zařízení a jednotlivých aplikací, což má řešit obavy o závislost na smartphonech.
  • ARKit 2, včetně nového režimu, který umožňuje režim více hráčů ve hrách s rozšířenou realitou. Jiný režim říká, že dovoluje, aby se objekty dostaly do oblasti a prakticky zůstaly na místě.
  • Apple by mohl odhalit své oznámené plány umožnit, aby se daly spustit iOS aplikace na počítačích Mac ještě tento rok. Zatím, není úplně jasné, jestli Apple plánuje mluvit o tomto projektu na WWDC nebo až později.
  • Drobné nové funkce pro pozastavení oznámení, sledování akciového trhu, provádění videohovorů a zasílání Animoji prostřednictvím aplikace FaceTime.

Celkově Gurman očekává, že letošní aktualizace softwarů v systémech iOS, macOS, tvOS a watchOS budou „malé“ a „větší změny později“, jelikož Apple se v letošním roce rozhodl více zaměřit na zlepšení kvality a stability.

Plánované nové funkce iOS 12, které byly odloženy do roku 2019, obsahují přepracovanou domovskou obrazovku s více informacemi, upgradu umělé inteligence na aplikaci Fotografie a nové nástroje pro správu souborů pro iPady

Bohužel pro ty, kteří doufají, že Apple ukáže aktualizaci svých produktových zařízení na WWDC, tak si zřejmě nepříjdou na své, ačkoli jedno překvapivé hardwarové oznámení nebo dvě nemohou být zcela vyloučeny. Doufejme, že se dočkáme aktualizace informací o nabíjecí podložce Apple AirPower. 

Gurman tvrdí, že Apple pracuje na aktualizaci modelů MacBook, MacBook Pro, iPad Pro a Apple Watch a nové „levného“ MacBooku, ale neočekává, že bude některé z těchto zařízení připraveno a očekávání míří spíše na konec tohoto roku.

  • Aktualizace MacBooku s displejem 12″ s čipy nové generace Intel připravené „koncem tohoto roku“.
  • Nový notebook s nízkými náklady, který by uspěl (MacBook Air), je připraven „koncem tohoto roku“.
  • Nově navržená řada iPadů Pro s Face ID se také očekává „později“.
  • Pár nových modelů Apple Watch, které udržují celkovou velikost současných modelů, ale zahrnují mírně větší obrazovky od hrany k okrajůmOčekává se, že nové modely budou podporovat pásma z existujících modelů.
Zdroj: bloomberg.com