Apple dnes vydal osmou beta verzi iOS 12 vývojářům za účelem testování, a to jen několik dní po nasazení sedmé beta verze a více než dva měsíce po představení nového softwaru na vyvojářské konferenci.



Registrovaní vývojáři si po instalaci správného certifikátu mohou stáhnout novou beta verzi z vývojářského centra společnosti Apple. 8. beta verze iOS 12 přichází jen dva dny po vydání 7. beta verze, kterou společnost Apple nakonec odstranila několik hodin poté, co byla vydána kvůli problémům s výkonem. Většina uživatelů uvedla, že prodleva při otevírání aplikace zmizela po pěti nebo deseti minutách používání iPhonu, ale byla to dost vážná chyba, někteří uživatelé také zaznamenali neustálé zpoždění, pády a zmrazení aplikace. Kvůli tomuto problému nebyla vydána veřejná beta verze, ale nyní by měla být k dispozici již brzy.

7. beta verze iOS 12 odstranila funkci skupinového volání ve FaceTime, která byla v iOS 12 od okamžiku, kdy byla aktualizace poprvé představena v červnu. Apple se rozhodl odložit tuto funkci a znovu ji zavést do aktualizace, která bude zveřejněna na podzim. Skupinové volání ve FaceTime je jedna z hlavních nových funkcí iOS 12 a je navržena tak, aby uživatelům umožnila mluvit s až 32 lidmi najednou. iOS 12, také přinese funkci Screen Time pro sledování času, který trávíte se zařízením, nové animoji a memoji, inteligentnější Siri, seskupené oznámení a mnoho dalšího.

Zdroj: macrumors.com