Začátkem tohoto týdne společnost Apple oznámila, že inteligentní televizory od předních výrobců budou podporovat technologii AirPlay 2, včetně společností Samsung, LG, Vizio a Sony.



Tyto čtyři značky vedou televizní trh ve Spojených státech. Podpora AirPlay na inteligentních televizorech TCL je ale nejistá. Na otázku zda bude společnost TCL ochotna spolupracovat s Apple na přidání podpory AirPlay 2 do svých inteligentních televizorů, řekl mluvčí TCL, že společnost v současné době pracuje s firmou Roku. Partnerství společnosti TCL s Roku nemusí nutně bránit podpoře AirPlay 2, ale ani jedna společnost není ochotná slíbit, že se podpora uskuteční. TCL se popisuje jako nejrychleji rostoucí americká televizní značka a třetí největší výrobce televizorů na světě.

Společnost získala podíl na trhu ve Spojených státech díky integraci Roku a její obecně levnější sestavě inteligentních televizorů ve srovnání se společnostmi Samsung a LG. Aplikace Roku pro TCL je stejná, která se používá na samostatných přehrávačích médií a umožňuje uživatelům streamovat obsah ze širokého výběru služeb včetně Netflix, Hulu, YouTube, Amazon Prime Video, HBO NOW, Pandora a Spotify. Podpora AirPlay 2 by uživatelům umožnila streamovat video, audio, fotografie a další přímo z iPhonu, iPadu nebo Macu do inteligentních televizorů TCL.

Zdroj: macrumors.com