Apple nás minulý týden překvapil zbrusu novým iPadem Air a iPadem mini, z nichž oba jsou vybaveny nejnovějším čipem Apple. V dnešním článku si ukážeme, co tyto nové iPady nabízejí a jaký je mezi nimi rozdíl.



iPad Air má stejný design jako 10,5palcový iPad Pro, zatímco iPad mini 5 vypadá stejně jako předchozí generace. Oba mají tlusté horní a spodní rámečky a také Touch ID.

Pro srovnání, iPad Pro má mnohem štíhlejší rámečky díky odstranění Touch ID místo kterého má Face ID. Oba tyto nové iPady používají Retina displej a True Tone pro nastavení vyvážení bílé barvy tak, aby odpovídalo okolnímu osvětlení v místnosti. Je to lepší displej než na nejlevnějším iPadu společnosti Apple, ale postrádá technologii ProMotion používanou v iPadu Pro pro variabilní obnovovací frekvenci až do 120Hz.

iPad Air a iPad mini podporují Apple Pencil první generace, takže poprvé podporují nějakou Apple Pencil všechny nabízené iPady. iPad Air a iPad mini používají čip A12 Bionic, což je stejný čip, který je v iPhonech 2018. iPad Pro používá rychlejší čip A12X.

Mezi iPaden Air a iPadem mini jsou pouze dva rozdíly, velikost displeje a podpora Smart Keyboard. iPad Air má konektor, který lze použít s Smart Keyboard, iPad mini tento konektor nemá. Oba mají průměrné 8megapixelové zadní kamery a nabízejí výrazné zlepšení výkonu oproti svým předchůdcům. iPad mini 5 je mnohem rychlejší než iPad mini 4 a iPad Air je rychlejší než 10,5palcový iPad Pro (i když postrádá stejnou technologii ProMotion).