Aplikace Domácnost získala několik pozoruhodných vylepšení v iOS 13, které usnadní a zrychlí kontrolu a identifikaci zařízení podporující HomeKit. Hlavní obrazovka je stejná, ale možnosti ovládání pro konkrétní zařízení byly přepracovány a zjednodušeny.



Dostupné ovládací prvky se liší podle zařízení, ale změna obecně umožňuje snadnější přístup k volbám, které často kontrolujete (například různé barvy světla).

Hlavní obrazovka s ovládacími prvky jasu je vpředu a uprostřed (jak tomu bylo dříve), ale pokud mají světla více barev, zobrazí se nahoře výběr oblíbených položek, místo aby bylo nutné klepnout na barevné tlačítko dole. Malé změny, jako jsou tyto, byly provedeny pro všechny typy zařízení. Existuje také několik nových ikon pro různé typy zařízení, jako jsou senzory vody, senzory pohybu a senzory kvality vzduchu, což usnadňuje identifikaci zařízení.

Některá zařízení, například snímač pohybu Hue, budou zobrazovat více informací na jednom místě. Například v systému iOS 12 existují samostatné položky pro zařízení snímání pohybu, měření světla a měření teploty, což je matoucí. V systému iOS 13 jsou všechny kombinovány do jednoho.

Ovládací prvky zařízení jsou nyní také zobrazeny ve stylu karty, takže je můžete přetáhnout, abyste se dostali zpět na hlavní obrazovku. Vaše zařízení AirPlay 2 mohou být poprvé nastavena jako scéna nebo automatizace.

S podporou automatizace mohou být vaše zařízení AirPlay 2, jako je HomePod, nastavena tak, aby například přehrála hudbu, když přijdete domů, nebo byla vypnuta, když odejdete.

Mezi ovládací prvky pro reproduktory ve scénách a automatizacích patří funkce Přehrát zvuk, Pozastavit zvuk, Obnovit zvuk, Neměnit to, co se přehrává, Použít aktuální hlasitost a Nastavit vlastní hlasitost.