Novináři obdrželi jako první nový MacBook Air a první dojmy po dni nebo dvou použití jsou většinou pozitivní. Nový MacBook Air má přepracovanou nůžkovou klávesnici pro pohodlný a stabilní pocit z klávesnice.



Stejně jako u 16palcového MacBooku Pro, novináři považují klávesnici za mnohem lepší než problematickou motýlí klávesnici.

Brian Heater z TechCrunch: „Na rozdíl od jiných pokusů o aktualizaci motýlího mechanismu je posun zpět k nůžkovým klávesám výrazným zlepšením. Klávesy jsou ve srovnání s jinými stále relativně měkké, ale pocit je mnohem lepší – nemluvě o psaní.“

Todd Haselton z CNBC: „Jsem potěšen, že mohu oznámit, že nová klávesnice je obrovským zlepšením.“

MacBook Air je v základní konfiguraci vybaven dvoujádrovým procesorem Core i3, což je skvělé zlepšení, mnoho recenzí však přesto doporučuje zakoupit čtyřjádrový procesor Core i5 s jádrem 1,1 GHz. Jedním z negativních recenzí bylo, že nový MacBook Air má i nadále webovou kameru s rozlišením 720p, přičemž mnoho zákazníků si přeje, aby Apple nabízel kameru lepší. Další první dojmy sdíleli Danet Ackerman, Lisa Eadicicco z Business Insider, Gareth Beavis a Matt Hanson z TechRadar, Tom Brant z PCMag, Stuart Miles z PocketLint a David Snelling z Daily Express.