iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max mají trvale zapnutý displej, který uživatelům umožňuje pohledem na telefon zkontrolovat klíčové informace, včetně času, widgetů a živých aktivit.



Vzhledem k tomu, že ‌iPhone 14 Pro‌ je první ‌iPhone‌, který obsahuje trvale zapnutý displej, existuje několik věcí ohledně toho, jak tato funkce funguje, jak vypadá, zda je přizpůsobitelná a jaký to bude mít dopad na výdrž baterie.

Jak to funguje?

Aby bylo možné používat trvale zapnutý displej, mají ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max pokročilejší OLED displej s variabilnější obnovovací frekvencí. Zatímco předchozí generace iPhone 13 Pro má proměnnou obnovovací frekvenci mezi 10 Hz a 120 Hz, nový OLED displej v ‌‌iPhone 14 Pro‌‌ může snížit frekvenci až na 1 Hz, aby umožnil nový režim nízké spotřeby, který šetří výdrž baterie.

Jak to vypadá?

Když je aktivován trvale zapnutý displej na ‌iPhone 14 Pro, iOS inteligentně ztmaví tapetu a zobrazí čas, widgety a živé aktivity, pokud jsou nějaké aktivní. Ostatní vizuální prvky uzamčené obrazovky, včetně informací ve stavovém řádku a zkratky svítilny a fotoaparátu, nejsou zobrazeny.

Bude trvale zapnutý displej k dispozici také na starších modelech?

Ne. Trvale zapnutý displej na ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max je k dispozici díky pokročilejšímu hardwaru displeje. V důsledku toho nebude k dispozici na starších modelech, včetně ‌iPhone 13 Pro‌ a ‌iPhone 13 Pro‌ Max.

Má vliv na životnost baterie?

Apple říká, že díky nové technologii displeje jsou ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max energeticky úsporné. Nový displej je spárován s čipem A16 Bionic s novým Display Engine pro provoz trvale zapnutého displeje, což pomůže řídit energetickou účinnost. Pokud jde o skutečnou výdrž baterie, Apple uvádí, že ‌iPhone 14 Pro‌ Max vydrží až 29 hodin při sledování videí (až 28 hodin u ‌iPhone 13 Pro‌ Max), až 25 hodin při sledování videa (žádné zlepšení), a až 95 hodin pro přehrávání zvuku (žádné zlepšení).