Očekává se, že Apple rozšíří Dynamic Island na všechny čtyři modely iPhone 15 vydané v tomto roce, ale integrovaná funkce ztěžuje jednomu z čínských dodavatelů Applu hromadnou výrobu zařízení, uvádí nová zpráva.



Podle korejského webu The Elec má čínská společnost BOE problémy s únikem světla kolem části OLED displeje, kde výřezy zajišťují prostor nezbytný pro TrueDepth kameru a Face ID. Problémy jsou prý omezeny na 6,1palcový iPhone 15, na jehož výrobě se BOE podílela. Zpráva naznačuje, že společnosti Samsung a LG Display – kteří vyrábějí ostatní modely podobné problémy nezaznamenaly. Apple zjevně požadoval, aby jeho dodavatelé používali Edge Light Blocking (ELB), zařízení, které má zabránit úniku světla kolem čočky fotoaparátu, mimo jiné pokročilé procesní technologie.

Z jakéhokoli důvodu však toto řešení pro BOE nebylo úspěšné. Skutečně se zdá, že BOE nesplnilo přísné standardy požadované Apple. V důsledku problému s únikem světla zpráva tvrdí, že pro BOE bude obtížné podílet se na hromadné výrobě OLED panelů pro první dodávku řady iPhone 15 plánovanou na přibližně červen. Místo toho zpráva předpovídá, že OLED panely vyrobené společností BOE budou zpočátku používány pro opravy a renovace, spíše než pro nové produkty. Zda LG nebo Samsung převezmou objednávky které BOE promešká, bude pravděpodobně ovlivněno výrobní kapacitou.