Apple testuje pokročilé obrazové snímače CMOS (CIS) od společnosti Samsung, které by se mohly objevit v modelech iPhone 16 koncem tohoto roku, uvádí nová zpráva, kterou zveřejnil The Elec.



Apple v současné době provádí závěrečné hodnocení kvality obrazových snímačů CMOS poskytovaných společností Samsung System LSI, obchodní jednotkou společnosti Samsung, uvádí zpráva. Tyto senzory jsou navrženy pro použití v hlavním fotoaparátu připravovaných modelů ‌iPhone 16‌. Apple odebíral CIS pro své iPhony výhradně od Sony, ale nedávný vývoj prý naznačuje strategický odklon od japonského dodavatele kvůli obavám o spolehlivost a nutnosti začlenit nové technologie do svého kamerového systému.

Apple požádal Samsung, aby zahájil vývoj nových obrazových snímačů v roce 2023 poté, co je Sony nedodal dostatečně včas. Pokud Samsung projde probíhajícími testy kvality, bude to poprvé, kdy bude dodávat Applu tento komponent. Očekává se, že řada ‌iPhone 16‌ bude oznámena na podzim s novými funkcemi fotoaparátu, jako je vyhrazené tlačítko „Capture“, 48megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát a další.