iPhone a Apple Watch by mohly v budoucnu podporovat prostřednictvím NFC více akcí  současně, navrhlo dnes fórum NFC. Fórum NFC, přední normalizační orgán pro technologii Near Field Communication (NFC), dnes zveřejnilo svůj první přehled o NFC Multi-Purpose Tap.



Tato technologie, která podporuje více akcí jedním klepnutím, je navržena tak, aby usnadnila použití NFC pro více akcí, jako je doručování účtenek, věrnostní programy, identifikace a vydávání jízdenek na cestu. Apple je prominentním členem fóra NFC a pravděpodobně přispěl k vývoji této technologie. Společnost poprvé představila NFC v iPhone 6 a původních Apple Watch, zpočátku se zaměřením na Apple Pay, které uživatelům umožňují provádět bezkontaktní platby. NFC Multi-Purpose Tap umožní uživatelům ‌iPhonu‌ provádět více transakcí jediným klepnutím.

Uživatelé by například mohli provádět platby, získat věrnostní body a okamžitě dostávat účtenky. Potenciální aplikace jsou značné, od plateb v obchodech po veřejnou dopravu, kde by uživatelé mohli klepnutím na svůj ‌iPhone‌ zaplatit za cestu, uplatnit slevy a získat jízdenku. Vzhledem k tomu, že Apple je členem fóra NFC, je pravděpodobné, že NFC Multi-Purpose Tap někdy v budoucnu přijde na ‌iPhone‌ a Apple Watch.