Hodně jsme mluvili o iOS 18 a macOS Sonoma, ale Apple na WWDC také oznámil novou aktualizaci tvOS. S aktualizací tvOS 18 získají uživatelé Apple TV také nové funkce a vylepšení – a v dnešním článku se podíváme, co je nové.



InSight

Jednou z nejzajímavějších novinek je určitě InSight, která zobrazuje informace o hercích, postavách a dokonce i písničkách hraných ve filmu nebo seriálu Apple TV+. Pouhým klepnutím vám aplikace Apple TV ukáže vše, co potřebujete vědět o dané scéně. Tato funkce je velmi podobná té, která již existuje v aplikaci Amazon Prime Video.

Zvýraznění dialogu

Funkce Zvýraznění dialogu obdržela vylepšení s tvOS 18. Nyní využívá strojové učení k zajištění větší čistoty vokálů oproti hudbě, akci a hluku na pozadí. Navíc nyní funguje také s reproduktory připojenými přes HDMI, AirPods nebo jakýmkoliv Bluetooth reproduktorem – tato funkce byla dříve exkluzivní pro HomePod.

Chytré titulky

S tvOS 18 systém automaticky zobrazí titulky, když uživatel stiskne tlačítko ztlumení nebo když přeskočí zpět při sledování něčeho. Apple TV také automaticky zobrazí titulky, když zjistí seriál nebo film v jiném jazyce, než je výchozí jazyk systému.

Podpora 21:9

Apple TV bude poprvé podporovat také poměr stran 21:9 vedle standardních 16:9 s tvOS 18. Poměr stran 21:9 je ideální pro sledování obsahu na projektorech.

Přepracovaná aplikace Apple Fitness+

Aplikace Apple Fitness+ pro Apple TV byla přepracována s tvOS 18. Aplikace je nyní rozdělena na přizpůsobené části For You, Explore, Library a Search.

Živé titulky pro FaceTime

FaceTime na Apple TV je již k dispozici a získá také živé titulky s tvOS 18. Díky této funkci se vše, co se řekne během FaceTime hovoru, zobrazí jako živý přepis na televizní obrazovce.

Fotoaparát

tvOS 17 představil možnost používat iPhone jako kameru Apple TV v aplikacích, jako je FaceTime. S tvOS 18 budou mít uživatelé možnost nastavit konkrétní iPhone jako primární kameru pro Apple TV, která bude vždy připravena k použití.

Nové spořiče obrazovky

S tvOS 18 Apple poprvé přidává nové styly spořičů obrazovky do Apple TV. Uživatelé si budou moci vybrat mezi Portréty (které zobrazují snímek fotografií v kombinaci s hodinami) a spořiči obrazovky se scénami ze seriálů a filmů Apple TV+.