Předpokládá se, že Apple zaznamenal významný 21% nárůst prodeje Maců za druhé čtvrtletí roku 2024, což je největší růst mezi světovými výrobci počítačů během tohoto období.



Podle zprávy IDC, průmyslové výzkumné firmy, celosvětově vzrostl prodej stolních počítačů a notebooků meziročně o 3 % za čtvrtletí končící v červnu 2024. Apple a Acer byly mezi hlavními výrobci, přičemž Acer zaznamenal 14 % nárůst prodeje. To znamenalo druhé čtvrtletí, kdy vzrostl prodej počítačů. Ryan Reith, viceprezident ve společnosti IDC, poznamenal, že kombinace dvou po sobě jdoucích čtvrtletí růstu, očekávání kolem počítačů zaměřených na umělou inteligenci a komerčního obnovovacího cyklu poskytly trhu PC tolik potřebný růst.

Očekává se, že počítače zaměřené na umělou inteligenci povedou na trhu, ačkoli IDC uvádí, že pouze asi 3 % počítačů prodaných v tomto roce jsou údajně optimalizována pro úkoly umělé inteligence. Řada Maců společnosti Apple pravděpodobně zaznamená další růst díky funkcím Apple Intelligence. Prodeje Maců vzrostl o 20,8 % od druhého čtvrtletí roku 2023, což je největší nárůst mezi světovými výrobci PC. Následoval Acer s 13,7% nárůstem. Společnost Dell zaznamenala pokles prodeje o 2,4 %, čímž se stala jedinou velkou společností, která v tomto období zaznamenala pokles. Nová zpráva společnosti Gartner ukazuje podobná čísla.