iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia obsahují novou funkci aplikace Fotky navrženou tak, aby uživatelům pomohla obnovit ztracené nebo poškozené obrázky a videa, což poskytuje způsob, jak získat chybějící obsah zpět.



V aplikaci Fotky je k dispozici album „Obnoveno“ a zobrazí se, pokud jsou v zařízení uživatele obrázky nebo videa, které nejsou součástí Knihovny fotografií. Pokud v aplikaci „Fotky“ vidíte album Obnovené, klepnutím na něj získáte možnost trvale odstranit nebo obnovit všechny obrázky nebo videa uložená v albu. ‌Fotografie‌ a videa se mohou ztratit kvůli problémům s poškozením databáze, snímkům pořízeným aplikací fotoaparátu, které nebyly správně uloženy do knihovny ‌Fotografie‌, nebo aplikacím třetích stran, které mají přístup ke správě knihovny fotografií. Zde je návod, jak obnovit fotografii nebo video:

  • Otevřete aplikaci ‌Fotky‌ a klepněte na Alba.
  • Přejděte dolů na Utility a vyberte album Obnoveno.
  • Klepněte na fotografii nebo video v albu nebo použijte Vybrat pro výběr více položek.
  • Klepněte na Trvale smazat nebo Obnovit.

Při aktualizaci na ‌iOS 18‌, ‌iPadOS 18‌ nebo ‌macOS Sequoia‌ zařízení automaticky vyhledá fotografie a videa, které lze obnovit. Všimněte si, že album Obnovené se zobrazí v části Nástroje v aplikaci ‌Fotky‌ pouze v případě, že se v zařízení nacházejí chybějící fotografie nebo videa. Pokud žádné nejsou, album neuvidíte.