Společnost Meta podala patent na funkci, která se velmi podobá EyeSight, která je k dispozici v Apple Vision Pro, uvádí společnost Patently Apple. EyeSight je navržen tak, aby snížil izolaci ve VR tím, že zviditelní oči uživatele na externím displeji.



Patent společnosti Meta s názvem „Embedded Sensors in Immersive Reality Headset to Enable Social Presence“ naznačuje, že společnost zvažuje tento druh funkce pro svá vlastní zařízení. EyeSight využívá skenování obličeje uživatele k vytvoření virtuálního obrazu jeho očí na externím displeji, čímž zachovává zdání očního kontaktu a interakce s ostatními v reálném světě. Apple říká, že EyeSight zobrazí vaše oči na přední straně ‌Apple Vision Pro‌ a dá okolí vědět, když používáte aplikace nebo jste plně ponořeni do VR.

Systém Meta zobrazuje avatara v reálném čase pomocí výrazů obličeje detekovaných senzory zabudovanými v headsetu. Tyto senzory zachycují signály indikující pohyby obličejových svalů, které jsou následně interpretovány pomocí algoritmu strojového učení k určení výrazu obličeje uživatele. Systém podle toho upraví avatara uživatele a integruje jej do aplikace. Rozhodnutí společnosti Meta podat patent zdánlivě naznačuje, že uznává hodnotu funkce EyeSight společnosti Apple, a to navzdory smíšeným recenzím, které obdržela. Někteří kritici považovali tuto funkci za zbytečnou a předpokládají, že by mohla být u budoucích modelů odstraněna.