Apple dosáhl prozatímní dohody se zaměstnanci Apple Storu v Towsonu v Marylandu, což znamená významný rozvoj v pracovněprávních vztazích společnosti (prostřednictvím Bloombergu).



Apple se dohodl na předběžné kolektivní smlouvě se zaměstnanci maloobchodu ve své prodejně Towson, která je první, kde vznikly odbory. Koalice organizovaných maloobchodních zaměstnanců (IAM CORE). Mezinárodní asociace strojníků a pracovníků v letectví (IAM) v pátek oznámila dohodu, která podrobně popisuje zlepšení v oblasti platů, rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem a jistoty zaměstnání. Tato dohoda nyní čeká na hlasování přibližně 85 zaměstnanců obchodu dne 6. srpna.

Navrhovaná tříletá smlouva zahrnuje průměrné zvýšení platu o 10 %, přičemž nástupní plat se zvýší u 80 %. Cílem dohody je zlepšit rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Obchod Apple Towson se dostal na titulní stránky v červnu 2022, když jeho zaměstnanci hlasovali pro připojení k IAM, a stal se tak prvním obchodem Apple ve Spojených státech, který odbory vytvořil. Od té doby IAM CORE jedná s vedením společnosti Apple, přičemž diskuse začaly v lednu 2023.