apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerUrčitě jste si někdy kladli otázku, proč Apple nedělá svítící logo na zádech iPhonu tak, jak je to tomu u MacBooků. Jedna z odpovědí může být ta, že u MacBooku je svit loga způsobem vlastně displejem, světlo z displeje osvětluje logo. U telefonu by tohle udělat jednoduše nešlo, protože průchod světla z displeje blokuje například baterka.



Pokud jste alespoň trochu šikovní a nebojíte se, že si zničíte telefon, existuje návod, jak si udělat svítící logo jablíčka na zádech iPhonu vlastní silou. Postup je sice trochu složitější, ale za výsledek to určitě stojí. Já osobně jsem nad tím už několikrát uvažoval, ale zatím jsem se k tomu nedokopal.

Jestli se rozhodnete, že chcete svítící jablíčko, jsou dvě možnosti. Buď si koupíte „lepší“ verzi zde, která obsahuje LED jablíčko, zároveň celou sadu nářadí a stojí okolo 30 dolarů, nebo navštívíte nějaký portál, jako třeba eBay a zkusíte najít nejlevnější možnost – neměl by v tom být ultra velký rozdíl, LED jako LED, jenom budete muset dokoupit externě nářadí.

Pak už vám stačí najít si nějaký návod na YouTube, nebo si otevřít tento článek a máte vyhráno. Až se k tomu někdy dokopu a udělám to sám, určitě dám vědět, jak to dopadlo. :-)

https://https://www.youtube.com/watch?v=D0BrG7O8wmA