Dalším důkazem, že se společnost Apple snaží vyrábět dostupnější modely produktů pro všechny, je i tento patent. Ve kterém Apple popisuje, jak využít iPhone nebo iPad v dockovací stanici, ze které by se stal poté plnohodnotný MacBook. Tento nápad již není novinkou a jiné společnosti jej nabízely či stále nabízejí.



Podobnou vizi měla i společnost HP, která nabízí HP Elite x3 Lap Dock. Do tohoto zařízení uložíte mobilní telefon a poté funguje jako notebook. Jablečná firma zašla však ještě dál a iPhone bude fungovat přímo jako Trackpad. Už z nákresů je patrné, že toto nové zařízení by bylo velmi podobné MacBooku a v samotné patentové zprávě je uvedeno, že tělo tohoto zařízení by bylo vyrobeno z hliníku.

V patentu je také popsáno, že zařízení by mohlo obsahovat svůj vlastní grafický čip, aby vše fungovalo správně kvůli většímu displeji. Druhou možností je využití iPadu jako displeje, který by zároveň umožnil fungování celého nového zařízení. Tato myšlenka je sice zajímavá, ale příliš se neliší od současné nabídky společnosti Apple, kdy si můžete k iPadu zakoupit klávesnici.

Avšak je jasné, že nové zařízení podobné MacBooku by běželo na systému iOS oproti klasickému macOS. Společnost Apple má sposustu patentů, ale nakonec je nevyužije v reálných zařízeních. Uvidíme, jestli se tohoto hybridního zařízení dočkáme nebo skončí jen na papíře.

Zdroj: 9to5mac.com