MacBook Air - iconApple chystá MacBook Air s 12″ Retina displejem, tato nová generace má přinést velké změny, kromě obsažení Retina displeje má mít nový trackpade ovládaný pouze gesty bez možnosti prokliku jako je tomu nyní, bude reagovat pouze na poklepání s případným doprovodným softwarovým zvukem.



Další zajímavostí je, že MacBook Pro 12″ s Retina displejem nebude obsahovat žádný ventilátor. Pokud Apple představí 12″ verzi svého Airu, pravděpodobně tak nahradí svoje dvě verze 11,6″ a 13,3″.  Obsahovat by měl procesor Intel Haswell-E vyráběn 14nm výrobním procesem. Aktuální procesory Haswell by totiž v pasivním chlazení dosahovaly při běžné zátěži přes 100°C, což je velmi vysoká teplota, jen těžko si proto lze představit tyto procesory při větší zátěži. Představen má být ve 2. nebo 3. čtvrtletí 2014.

Kromě toho má být další generace tenčí a lehčí než aktuální generace. Apple údajně plánuje i novou generaci MacBooků Pro o velikostech 13″ a 15″ s Retina displeji. Novou generaci MacBooků Pro můžeme očekávat v září 2014.

macbook_air článek

 Zdroj: weiphone.com