carplay icon logoApple dnes oficiálně představil CarPlay, jedná se o službu a integraci do automobilů značek Mercedes-Benz, Volvo a Ferarri. Apple CarPlay poodkryl na eventu už v roce 2013, tehdy ale pod názvem iOS in the Car.



Oficiálně bude CarPlay představen tento týden na autosalonu v Ženevě a nabídne navigaci, ovládání kontaktů, psaní zpráv, telefonování, hlasovou schránku, kalendář, oznámení a to vše přes hlasovou asistentku Siri nebo dotykem. CarPlay bude moci využívat i aplikace třetích tran pro poslech streamovacích služeb a rádií jako je Spotify, iHeartRadio, Beats Radio, Stitcher a iTunes Rádio. CarPlay hlasovou asistentku Siri budete moci aktivovat zmáčknutím tlačítka přímo na volantu.

Podívejte se na novou webovou stránku věnovanou pouze CaPlay

Tato služba bude skvělým zážitkem pro řidiče, který nebude muset být rozptylován a vše bude v případě potřeby ovládat hlasem, řekl Greg Joswiak, viceprezident společnosti Apple pro iPhone.

CarPlay bude dostupné pomocí aktualizace iOS 7 pro iPhone 5, 5s a 5c. V budoucnu by se mělo CarPlay rozšířit do automobilových značek BMW, Ford, General Motors tzn. Audi, VW Chevrolet, Opel, Saab, Bentley, Bugatti, Seat, Škoda Porsche, Honda, Hyundai, Toyota a další.

Volvo už prozradilo, že iPhone bude k CarPlay připojen zatím pomocí Lightning kabelu v budoucnu se počítá s vlastní Wi-Fi.

Vytvořili jsme novou kategorii věnovanou pouze CarPlay!

volvo_carplayCarPlaycarplay CarPlay CarPlay CarPlay CarPlay