apple novinky logo icon applenovinky.czAppleNovinky.cz přesáhly 200.000 impresí za prvních 10 měsíců provozu webu a to jenom díky Vám! Koncem roku 2012 jsem měl velkou chuť psát, proto jsem napsal článek, který byl vytvořen na základě inzerátu jednoho nejmenovaného serveru se zaměřením na společnost Apple. Rozhodl jsem se tento článek zaslat všem Apple serverům v ČR, ovšem bez kladné nebo žádné odpovědi.



Bude se to zdát jako pohádka, ale opravdu se to tak stalo a stává se mi to pořád, často se mi o dobrých nápadech zdá a protože jsem pořád přemýšlel, jak by se mohla jmenovat facebooková stránka s vlastní doménou, už se mi o tom začalo i zdát. Jednou se mi zdál sen, kde byl neustále název Apple novinky, protože to je to, co lidé hledají. Žádné zdrobněliny nebo odvozeniny ze slova Apple.

Jednoduše Apple novinky, bylo to tak silné, že jsem se probudil a vyhledal na iPhonu v doménovém centru tuto doménu www.applenovinky.cz a k mému velkému překvapení byla volná. Dál nebylo co řešit, zrodila se podle mě jednoduchá doména, která obsahuje klíčová slova přímo v doméně. Proto byla do pár hodin registrována a založil jsem začátkem roku 2013 facebookovou stránku, která se díky velké komunitě facebook uživatelů velmi rychle rozrostla. V tu chvíli jsem si říkal, že pokud přesáhneme určitý počet lidí na této stránce, půjdeme cestou vlastního webu s touto doménou.

Po prvotním velkém zklamání buď žádných, nebo poloarogantních odpovědí na článek, který jsem zaslal do redakcí (mimochodem ten článek si můžete přečíst přímo zde a posoudit sami, zda má, pro vás jako čtenáře, vůbec nějakou váhu nebo ne), přišlo velké nadšení. Vždyť se nemusím nikomu podřizovat a snažit se o to, abych mohl psát články na webu někoho jiného.

Dnes už se na to dívám jinak a jsem rád, zřejmě měli tehdy dostatek redaktorů. 4.4.2013 byl nahrán do redakčního systému první článek, za těch prvních 10 měsíců byla přesažena návštěvnost 200.000 impresí a stále se zvyšuje denní návštěvnost a to jen díky Vám, našim čtenářům. Dnes už jsme malý tým lidí (Michal, Roman, Žaneta a Honza), které baví dělat tento web, sledovat dění kolem Applu a na rozdíl od jiných webů nebudeme bránit novým redaktorům, kteří chtějí psát, protože je to baví.

Steve Jobs
Steve Jobs