brabus iconNa slavném ženevském autosalonu kromě reálného použití CarPlay ve vozech Volvo, Mercedes-Benz a Ferrari bylo k vidění i něco zcela ojedinělého.



Automobilová značka Brabus představila G65 800 iBusiness, tento vůz vychází z Mercedesu G65, proto to označení G65 a číslo 800 znamená 800 koňských sil. Vůz obsahuje dvanáctiválec o objemu šest litrů, dvojici turbodmychadel, automatickou sedmistupňovou převodovku. Z nuly na sto zvládne tento vůz za 4,2 vteřiny, maximální rychlost vozu je potom omezena na 250km/h.

To hlavní co nás zajíma z pohledu Applu je vybavení tohoto vozu ve kterém nalezneme iPod touch k ovládání klimatizace, DVD přehrávače a rádia. Dále zde je iPad mini, Mac mini, Apple TV, samostatný DVD přehrávač s Apple klávesnicí a myší Magic Mouse. V interiéru také nalezneme středový panel s možností dobití iPhonu, iPadu, iPodu a nebo MacBooku. Samotný interiér můžete ovládat i přes iPhone s nainstalovanou speciální aplikací pro tento vůz. Cena dosud nebyla oficiálně stanovena, ale bude se blížit minimálně k 10-ti milionům korun.