apple logo staré old iconVůbec první obchod na světě, kde se prodával legendární Apple počítač Apple I. a Apple II. od roku 1970, se po 37 letech uzavírá. Obchod Electronics, později FirstTech, se nachází v Minneapolis v Minnesotě a Apple zařízení prodával až do dnes. Nyní však tento obchod bude uzavřen kvůli nízkým výdělkům. Konkurencí mu jsou mimo jiné i paradoxně samotné Apple Story, kterých je v Minneapolisu pět.



Manažer Fred Evans měl s Applem velmi dobré vztahy, samotný Apple totiž posílal své zákazníky se staršími Macy právě do této prodejny. Fred s láskou vzpomíná, jak vznikal Apple: „Apple byl na počítačovém trhu tak nový, že ani neměli potřebné papíry k uzavření smlouvy. Museli jsme vzít tři roky starou smlouvu, přepsat jméno účastníka na Apple a použít ji k podepsání.“

Je to velká škoda, vždyť v tomto obchodě to všechno začalo, jak se můžete dočíst i v biografii, popř. vidět ve filmu jOBS. Apple by měl tuto prodejnu podpořit, bez ní by měl Steve Jobs a Steve Wozniak složitější cestu k založení samotného Applu.

Zdroj: 9to5mac.com