apple hacker icon logoKvůli chybám v operačních systémech mohou hackeři ohrozit stovky milióny uživatelů. Apple tento problém řeší pomocí externích pracovníků (hackerů) a nabízí jim za to miliony korun.



 

Hackeři díky motivaci velké finanční odměny budou hledat chyby v systému a upozorní na ně přímo společnost Apple. Díky tomu by měl Apple být schopen vydávat záplaty dříve, než začnou ostatní hackeři chyby zneužívat a tím pádem ohrožovat uživatele.

„Ty nejzávažnější chyby bohužel není vůbec jednoduché najít,“ řekli podle listu The Wall Street Journal zástupci Applu a proto najali hackery na hledání chyb.

Již zmiňované odměny se budou odvíjet od toho, jak bude chyba závažná a jakého operačního systému se bude týkat. Apple slibuje odměny až ve výši 200 tisíc dolarů v případě objevení největších chyb. V přepočtu se jedná asi o pět milionu korun za odhalení jedné chyby.

V zavedení strategie najímání hackerů na hledání chyb není Apple první, již dříve to zavedly společnosti jako Facebook a Microsoft.

Zdroj:novinky.cz