apple novinky logo icon applenovinky.czPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 15. srpna do 21. srpna dělo okolo společnosti Apple? Blíží se Apple Keynote a vypuštění nových systémů, proto byl uplynulý týden především ve znamení aktualizací.



Apple tento týden vydal šestou betu iOS 10

Apple tento týden šestou betu iOS 10 pro vývojáře, kteří si ji mohou nainstalovat na své iPhony, iPady a iPody touch. iOS 10 přináší nové vzhledy pro aplikace Music a News. Dále také mnoho změn v operačním systému, aplikaci HomeKit pro řízení chytré domácnosti a další. Velké aktualizace do dočkala také vestavěná aplikace zprávy.

iMacu s 8K rozlišením se dočkáme v roce 2020

Objevily se spekulace ohledně iMacu s Retina 8K displejem, který má přijít v roce 2020 a rozhodně ne dříve. V roce 2020 proběhnou v Japonsku Olympijské hry a Japonsko by rádo tyto hry odvysílalo v rozlišení 8K. Výrobci tak využijou tento termín k výrobě a propagaci 8K televizorů.

New-Retina-iMacs-1024x897

Apple oznámil výzkumné a vývojové centrum v Číně

Konečně víme záměr všech cest Tima Cooka do Číny – Apple totiž dnes oznámil, že V Číně plánuje otevřít své výzkumné a vývojové centrum. Půjde tak o první centrum v této zemi a zároveň v asijsko-tichomořském regionu. Podle samotného Tima Cooka by vývojové centrum mělo být postaveno ještě tento rok.

Apple-China

Angela Ahrendts osobně navštívila Apple Store ve World Trade Center při otevření

Při  slavnostním otevření nového Apple Storu, který se nachází ve slavném World Trade Center, nechyběla ani samotná Angela Ahrendts. Ta se samozřejmě přišla na Apple Store plných lidí podívat a zároveň povzbudit všechny zaměstnance.

angela-ahrendts

Čechům se přiblíží Apple Store ještě blíže!

Apple poslední dobou otevírá nové Apple Story jak na běžícím páse, ovšem doposud nemáme žádnou zmínku ani důkaz o tom, že se tak chystá udělat v České republice. Pro Čechy je tak nejlevnější a časově nejméně náročnou možností sousední Německo.

Důvěryhodný zdroj potvrdil, že iPhone 7 opravdu nabídne 256GB místa

Tak jsme se konečně dočkali – podle důvěryhodných dodavatelských řetězců Apple už letos představí iPhone 7, který bude mít až 256GB velké úložiště. I přes vyšší cenu se očekává vysoký prodej právě této verze.

iphone 7

Služba Apple Pay se rozšířila do dalších desítek bank po celých USA

Společnost Apple ve svém druhém rozšiřovacím kole za měsíc srpen přidalo desítky nových platebních společností, mezi kterými nechybí ani velké banky. Obyvatelé USA tak mohou používat tuto platební službu téměř kdekoliv.

Apple-strikes-deal-to-bring-Apple-Pay-to-vending-machines

Apple údajně přijde tento rok s novým produktem

Apple v současné době nabízí hned několik kategorií, do kterých třídí se Macy. Ještě tento rok by mohla ale jedna přibýt a zároveň jedna zmizet. Podle posledních spekulací by totiž měl Apple další iMac vybavit drahým procesorem AMD Zen, který by tak pohřbil současný Mac Pro.

Apple údajně chtěl představit Apple Watch nezávislé na iPhonu – nedokázal to

Apple by měl tento podzim představil novou generaci Apple Watch a na povrch unikla informace, která tak potvrzuje. Podle ní se ovšem Apple pokoušel o samostatné zařízení, tedy bez závislosti na iPhonum jak si spousta lidí přála. Nepovedlo se mu to.

apple-watch2-concept-1442411647-a3n9-full-width-inline-1470940525-oKDP-full-width-inline

Stalo se také:

Nastávající MacBook Pro znovu nastartuje prodeje Macu

Jedna z prvně vyrobených základních desek pro Apple I jde do aukce

Shrnutí novinek o nové generaci Apple Watch

Tim Cook zdůraznil význam umělé inteligence a rozšířené reality

Apple tento týden vydal sedmou betu iOS 10 pro vývojáře

Apple právě vydal sedmou betu iOS 10 pro vývojáře. Ti ji mohou testovat na svých iPhonech, iPadech a iPodech touch. iOS 10 přináší nový vzhled notifikací, změny v aplikaci iMessage, nové odemykání nebo změnu v aplikacích Music a News. Tato betaverze následuje pouze pět dní po poslední vydané betaverzi s pořadovým číslem šest.

Steve Wozniak: Tim Cook dělá v Applu dobrou práci

Spoluzakladatel firmy Apple prohlásil, že Tim Cook dělá velice dobrou práci jako CEO firmy. „Jsem velmi šťastný jakým směrem se Apple vydává,“ prohlásil Steve. „Když Steve Jobs zemřel, lidé měli tendenci říkat, že Apple nebude už inovativní, protože ztratil svojí hlavní postavu. Já říkám, počkejte pár let, hned neodsuzujte.“

steve-wozniak

Steve Jobs se stane součástí Mezinárodní fotografické síně slávy

Mezinárodní fotografická síň slávy slávy na oslavu 50. výročí oznámila, že vizionář a zakladatel Applu Steve Jobs bude posmrtně uveden do jejich síně slávy v St. Louis, která jenž uznává práci průkopníků, umělců a inovátorů, kteří se nějak podíleli na fotografii.

Steve_jobs_WWDC_2011_1

Z názvu Apple obchodů mizí „Store“

Jak se zdá, Apple mění názvy svých obchodů. Z názvu obchodů mizí slovíčko „Store“ a tak se zkrátil název jednoho z Apple Storů v San Franciscu pouze na Apple Union Square. Této změny si všimnete, když se podíváte na oficiální stránky Applu. Další názvy Apple Storů se zkrátily například na „Apple Valley Fair“ nebo „Apple The Grove“.

Apple pomáhá postiženým povodní v Louisianě – přispět můžete i Vy

Apple je společnost, které nezáleží pouze na jejím zisku, ale sleduje i okolní dění a co se ve světě vlastně děje. Trable v tuto chvíli zažívají především obyvatelé Louisiany, které zde zasáhla vlna povodní. Apple se proto rozhodl pomoct tak, že můžete přispět i vy a peníze odešle Červenému kříži.

apple-donation-red-cross

Apple vydírá dodavatele: Buď bude nižší cena, nebo objednáme malé množství

Nové zprávy z dodavatelského řetězce Applu naznačují, že společnost má údajně vyvíjet nátlak na dodavatele a chtít tak nižší cenu za komponenty pro iPhone 7. Pokud tak dodavatel neučiní, Apple objedná nižší množství součástek. Podle informací by Apple údajně chtěl až o 20% nižší ceny součástek, než kolik platí nyní.