applenovinky_logoPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 22. srpna do 28. srpna dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy jsou bezesporu Apple Music Festival a jablečná sociální síť.



iOS vs Android v České republice! Koho je více, kdo spotřebuje méně dat a ve kterém kraji iPhone vládne?

Poměrně často vás informujeme o tom, kolik lidí má světě iOS, jak jeho podíl poslední dobou upadá nebo podobné porovnávací průzkumy. Nyní pro vás máme tu samou informaci s poměrně více detaily a zároveň z České republiky!

JM65866c_beznzvu1kopie

Podle všechno bude dalšího iPhonu velký nedostatek

Podle nejnovějších informací přímo z Asie bude mít Apple problém hned po startu začátku prodeje. Výrobci se prý potýkají s hned několika problémy v případě duálního fotoaparátu pro iPhone 7 Plus. Zároveň bude problém i se zásobou.

Aukce počítače Apple 1 „Celebration“ se vyšplhala na 815 tisíc dolarů

Pár dní zpět jsme vás informovali o tom, že hodnota Apple 1 „Celebration“ už překročila půl miliony dolarů. Nově však aukce zaujala i další lidí a současná hodnota, a tedy i konečná, je už 815 tisíc dolarů, což je v přepočtu více než 20 milionů korun. Odhad byl ale milion dolarů.

Apple odstraní z iPhonu Home button v roce 2017

Podle letní zprávy Wall Street Journal Apple již v tuto chvíli pracuje na iPhonu, se kterým přijde příští rok. Největší obtíže mu ale dělá samotný displej, protože hodlá odstranit Domovské tlačítko, tedy Home Button.

 iphone-6-concept-nowhereelse-and-martin-hajek-0031

Apple dostal souhlas zaměstnat 1000 lidí v Irsku

koro rok poté, co Apple oznámil rozšíření svého evropského sídla v irském Corku, mu bylo konečně povoleno zaměstnat asi tisícovku lidí v průběhu následujících 18 měsíců. Ti měli být v nové čtyřpatrové administrativní budově, jejíž stavbu Apple hodlá dokončit tento příští rok. Jenom při stavbě se počítá podíl asi 200 lidí.

Podle nového průzkumu je Android stabilnější a bezpečnější než iOS!

Je obecně známo to, že Apple u svých výrobků, v tomto případě konkrétně iPhonů, dbá především na kvalitu a tím pádem hlavně na operační systém – ten musí být rychlý a spolehlivý. Podle nového průzkumu je vše ale trochu jinak.

Apple údajně vyvíjí vlastní sociální síť jako Facebook nebo Snapchat

Bloomberg se nechal slyšet, že Apple údajně plánuje vlastní sociální síť na způsob samotného Facebooku nebo dokonce Snapchatu. Pravděpodobně se jedná o reakci na popularitu těchto aplikací v dnešní době.

 Apple tento týden vydal iOS 9.3.5 pro veřejnost opravující závažnou chybu

Apple tento týden vydal pravděpodobně poslední verzi operačního systému iOS 9.3.5 určeného pro širokou veřejnost. Ta s sebou nepřináší pravděpodobně žádné novinky, ovšem opravuje závažnou bezpečností chybu týkající se kontaktů a mailů.

iOS 9.3

Uniklý obrázek odhalil, že iPhone 7 bude mít paměť 256 GB

Server phonearena.com tento týden uveřejnil zajímavou spekulaci, která je založena na tweetu, který se začal šířit z účtu @the_malignant. Tweet obsahuje obrázek, který údajně patří dodavateli Applu. Na daném obrázku můžeme vidět tabulku, která ukazuje typ a velikost uložného zařízení. Vidíme, že základní model iPhonu 7 přijde s 32 GB pamětí.

Podle kódu z macOS Sierra budou MacBooky obsahovat druhou generaci USB 3.1

Vůbec poprvé v případě Applu jsme se mohli s poměrně novým USB 3.1 (USB-C) setkat u 12″ MacBooku v roce 2015. Jeho aktualizace v podobě o něco lepšího hardwaru přišla letos, ovšem MacBook byl stále vybaven pouze jedním konektorem, tedy USB-C 1, generace.

Unikla fotografie balení dalšího iPhonu s úplně novým názvem

Na internetu se dnes objevila série několika fotografií ukazujících údajnou krabičku od dalšího iPhonu, kterého se dočkáme už příští měsíc. Podle všeho by se měl model jmenovat klasicky iPhone 7, ovšem fotografie níže říkají něco jiného.

Tim Cook tento týden hostil sbírku pro volební kampaň Hillary Clinton

Již minulý měsíc jsme vás informovali o tom, že CEO společnosti Apple Tim Cook plánuje uspořádat večírek, jehož výnos bude věnován kandidátce na prezidentku USA Hillary Clintonové. Večírek se konal už včera večer.

Téměř po záruce se spoustě uživatelům iPhonu 6 rozbijí čip pod displejem

Jeden z členů iFixit stále více a více řeší ve svém obchodě problém s iPhonem 6 a 6 Plus. Spousta zákazníků za ním chodí kvůli opravě displeje, který v horní části nereaguje na dotyk. V některých případech se dokonce objevuje i světlá šedá čára.

Piphone-6s-kryt-úhlově-šedý-3.

Apple koupil start-up Gliimpse – společnost zaměřující se na zdraví

Apple oznámil letošní Apple Music festival konající se v Londýně

 Apple dnes oznámil svůj 2016 Apple Music festival plný hudby, který se letos bude konat v Londýně. Jedná se o koncertní sérii, kde bude možné vidět několik umělců velkých jmen – ti budou vystupovat v londýnském Roundhouse. Akce se bude konat od 18. – 30. září.

applemusicfestival10-800x345