macbook retina 12 palců iconProdeje jablečných notebooků jako jsou modely 12″ MacBook, MacBook Air a MacBook Pro, zaznamenaly ve druhém čtvrtletí tohoto roku růst. V prvním čtvrtletí na tom Apple s prodejem MacBooků také nebyl nejhůře a prodal 2,5 milionů kusů.



Podle průzkumu firmy TrendForce, Apple prodal kolem 3,3 milonů modelů. Dále firma ve své zprávě zmínila, že za 30,3% růstem v druhém čvrtletí může nový 12″ MacBook, který Apple představil v dubnu letošního roku. Nově představené MacBooky nabízí rychlejší procesor, grafickou kartu a také vylepšenou flash paměť. Applu se také podařilo zvýšit svůj podíl na trhu s notebooky. Z 7,1% si polepšil na 8,6%. Apple se tak v druhém čtvrtletí stal pátým největším prodejcem notebooků.

Mnoho zákazníků čeká na nový model MacBooku Pro, který má přinést lepší design, rychlejší procesor, konektor USB-C, Touch ID a další zajímavé novinky. Můžete tedy s jistotou říci, že po představení nového MacBooku Pro, se Applu tento rok bude ještě více dařit a jeho tržní podíl poroste.

Zdroj: macrumors.com