Tim Cook - iconCNET vytvořil vysvědčení pro Tima Cooka, který je v těchto dnech již pět let ve funkci CEO Applu. Mnohokrát jste jistě již četli, že Apple není bez Steva Jobse Applem v pravém slova smyslu. Je tomu ale opravdu tak? Steve Wozniak si myslí, že je Cook člověk na správném místě.



„Tim Cook je jedním z nejlepších, velmi otevřených a charitativních   ředitelů na světě“, komentoval působení Cooka Michael Obuchowski, investiční ředitel Applu. Steve Jobs byl génius, ale Tim Cook svým citem pro design jistě také nic nepokazí. Apple pod vedením Cooka zaznamenal větší podíl podnikatelských služeb a služeb všeobecně. Apple se také stal velkým hráčem v Číně, kde má obdobné tržby jako v USA. Cook vykřesal z Applu mnoho nových služeb, například Apple Pay nebo Apple Music. Aktuálně získává Apple více a své služby než za počítače Mac.

Cook také nezapomíná na podporu menšin nebo sociálně znevýhodněných. V případě přírodní katastrofy také hledá, jak by mohl pomoci. Abychom však jen nechválili, máme tu i nějaké výtky. Nové produkty se dobře prodávají jen ve chvíli představení, poté zisk velmi upadá. I když design Apple výrobků je většinou na skvělé úrovni, vystouplá čočka fotoaparátu u iPhone 6 a 6s opravdu není něco, čím by se tento mobilní telefon mohl chlubit. Další výtka pro Cooka je koupě značky Beats, takovou částku, kterou Apple zaplatil by vysvětloval zřejmě těžko.

Zdroj: 9to5mac.com