snapchat iconApple údajně pracuje na své způsobu posílání iMessage zpráv vč. videí formou, jaký má Snapchat, tzn. po přehrání videa nebo zobrazení zprávy se obsah automaticky nenávratně ztratí.



Připomeňme, že o stejný způsob se snažil i Facebook na své sociální sítí Instagram a ne zcela úplně se mu to povedlo. Vlastně ano, přidal funkci uživatelům, kteří se už cítí příliš staří na Snapchat a neměli by na této sociální síti dostatek přátel pro tuto komunikaci a přitom na Instagramu už mají určitou základnu.

Nutno říci, že tato funkce zobrazení obsahu na několik hodin a potom nenávratné zminění je u Instagramu skutečně nová, takže není vyloučené např. časem její odstranění z aplikace. Pokud by nedosahovala služba kladných výsledků, jaké instagramový tým očekával, tak můžeme toto smazání funkce očekávat.

Apple by však nedělal první pokus o sociální síť. Před mnoha lety zkoušel rozjet sociální síť Ping, které ovšem byla velkým propadákem. Důležité řici, že tato sociální síť předběhla svojí dobu a boom sociálních sítí o několik let. Dnes by měl Apple při vytváření vlastní sociální sítě už jinou sílu. Proč by Apple nemohl jednoduše integrovat tuto funkci s mizícím obsahem do svých iMessage zpráv, určitě by to nebyl velký problém. Pro videa by stačilo zadat tento úkol inženýrům z Final Cut a iMovie, aby bylo možné jednoduché přidávání filtrů a úpravu videí, které po přehrání jednoduše zmizne. Necháme se překvapit, ale určitě Apple tuto funkci vyvíjí a pouze čeká na odezvu funkce z Instagramu.

Snapchat-iPhone-6