ebay-logo iconV květnu vydal eBay zásadní a rozsáhlou aktualizaci své aplikace a to pro obě hlavní platformy. Vývojáři ovšem nelení a vydávají další větší aktualizaci, která přináší nové funkce. Jednou z těch největších je podpora Touch ID pro uživatele iPadu a iPhonu. Další nová funkce se jmenuje „One Time Password“ a umožňuje přihlašování bez zadání hesla.



Do vydání této aktualizace bylo přihlašování příliš zdlouhavé. Zatímco ve službě PayPal se jde přihlašovat do účtu pomocí Touch ID již nějaký ten pátek, v samotné aplikace eBay tato možnost dlouho chyběla. S novou funkcí tedy nebudete muset zadávat své údaje.

Chcete-li potvrdit svou identitu, eBay vám pošle jednorázovou textovou zprávu s potvrzovacím kódem. Jakmile ověříte své zařízení, už nikdy nebudete muset zadávat heslo do svého účtu. Funkce bude dostupná pro iOS, web, ale i Android.

Pokud se rozhodnete pro „One Time Password,“ nebudete muset zadávat své heslo na žádném ověřeném zařízení. Těžko ovšem říci, jaký to bude mít dopad na zabezpečení vašeho účtu. Z toho důvodu doporučujeme používat Touch ID pro přihlášení, jelikož garantuje lepší zabezpečení.

Zdroj: 9to5mac.com