Instagram icon new nová ikona logoFacebook má už delší dobu obavu ze Snapchatu a proto přidal do své aplikace Instagram (patřící pod Facebook) novou možnost příspěvků Stories (příspěvky). Stejně jako u Snapchatu je obsah dostupný pouze 24h a pak je následně nenávratně smazán. „Na serverech samozřejmě obsah zůstává, ale pro uživatele už je nedostupný.“



Největším strašákem pro Facebook byla nedávno živá videa a o několik měsíců jsou součástí každé Facebook aplikace v chytrém telefonu. Videa však nejsou omezená a zůstávají dostupná i později, i když původní model aplikací Meerkat a Periscope byl stejný jako u Snapchatu, tzn. obsah dostupný několik hodin a poté smazán.

To stejné platí teď o příšpěvcích, kde jednoduše můžete prstem připsat text a příspěvek je dostupný pouze několik hodin.

Když má konkurence něco úspěšného, proč si nevytvoříme to stejné u nás, asi takhle si to asi řekl velký tým chytrých hlav v centrále Instagramu (Facebooku).

Periscope a Meerkat na živá videa se podařilo Facebooku úplně vymýtit ze světa, ale jak na tom Snapchat se už jednoznačně odhadnout nedá. Protože Snapchat je opravdu oblíbený, mnoho firem a značek využívá tuto síť pro zásobování zajímavého obsahu pro své odběratele.

Spíše se tedy jedná o jednu z dalších zbytečných funkcí, kterou bude mít brzy i samotný Facebook a ne jenom pro Instagram.

Jak ovládat novou funkci Stories jste mohli vidět v minulém článku.

instagram-stories1