l79746-pokemon-anime-logo-33996Je to necelý měsíc, co lidé po celém světě začali díky aplikaci Pokémon Go lovit barevné kapesní příšery.  V České republice je tato hra oficiálně dostupná od 16. července a během dvou týdnů získala řadu fanoušků – jen v síti O2 jich je kolem stovky tisíc.



Příznivce si tato hra našla v každé generaci. Asi nikoho nepřekvapí, že nejvíce hráčů je ve věku od 18 do 25 let (49 %), ze statistik ze sítě O2 je však vidět, že hra si našla své fanoušky i ve skupině 45+ (10 %).  O něco více fanoušků si hra našla mezi muži – ti tvoří 57 % hráčů.

Prezentace1

Datomat rozdává data navíc nejen na lov Pokémonů

Pro hraní je potřeba chytrý telefon iPhone a připojení k internetu. Ve statistikách z naší sítě vidíme, že od spuštění hry stoupla průměrná spotřeba dat u jednoho hráče o desítky megabitů.

Zákazníkům O2 nabízí možnost, jak získat data navíc. Pod víčky 0,5l PET Coca-Cola a Coca-Cola Zero najdou po celé léto kódy, díky kterým můžou získat 1,5 GB mobilních dat zdarma. Stačí kód zpod víčka zadat na www.datomat.cz. Data lze samozřejmě využít na cokoli, nejen na lov animovaných příšerek.

Rady, jak na Pokémony

Protože chceme lidem v dobývání světa pokémonů pomoci, uspořádali jsme minulý víkend v O2 Prodejně na Národní třídě workshop s jedním z nejlepších hráčů Pokémon GO v České republice. Johny Machette fanouškům poradil, jak najít ty nejlepší Pokémony a jakou strategii na lov zvolit. Zároveň jsme na Václavském náměstí rozsvítili několik lure modulů a nalákali spoustu Pokémonů. Video, které za necelý týden na Facebooku nasbíralo 174 tisíc zhlédnutí, si můžete prohlédnout zde:

https://https://www.youtube.com/watch?v=y9t15PjPEg0