pokemon_go_iconV dnešní době, kdy se filmy objevují na internetu dříve, než jdou do kin, kdy se dá stáhnout jakákoliv hudba bez placení a kdy jsou herní vývojáři naštvaní kvůli ušlému zisku není divu, že jde zjednodušit i hraní her určených pro mobilní zařízení.



Řeč je konkrétně o stále populární hře v „reálném světě,“ Pokémon GO. Pokud hru hrajete, tak jste jistě nejednou přemýšleli o způsobu, jakým byste mohli hru zjednodušit a mohli se tak posunout dopředu před ostatní hráče.

Těch způsobů je několik a pokud nechcete dostat ban, tedy časově omezený zákaz hraní hry, neměli byste tyto praktiky zkoušet. Ano, možná vám to jednou vyjde, ale pokud vás hra baví, proč to riskovat.

Jaké jsou následky?

Známe jsou zatím pouze případy dočasného banu, účet vám tedy Niantic nezablokuje a vy budete moci po pár hodinách pokračovat. Je ovšem dosti možné, že se ve studiu někdo brzy rozhodne udělat i perma bany a v tu chvíli budou mít podvodníci po srandě!

GPS Spoofing – falšování lokace

Hra je postavená na vašem pohybu. To znamená, že musíte chodit venku, abyste nacházeli nové Pokémony a sbírali zkušenosti. Tento základní princip hraní jde ovšem pomocí „hacknutí“ vaší hry naprosto zrušit a vy se po mapě můžete libovolně pohybovat.

pokemon-go-fake-gps-ios-indir

Přihlášení v krátkém časovém intervalu

Osobně nevím, jestli je tohle zrovna věc, kterou bych jako „cheater“ využíval, ale zakázaná praktika hraní to je také. Možná vás napadlo, že by bylo dobré zjistit, jestli nemá některé vzácné Pokémony ve svém okolí třeba vaše babička. Pokud se tedy uživatel přihlásí do svého účtu v kratším časovém intervale, než jak dlouho by trvala cesta na dané místo, namísto Pokémona můžete nalézt ban.

ssdevice-1468255006746_w_755

Sdílení jednoho účtu na více zařízeních

Tento způsob je velice podobný tomu nad ním. Pokud se vám na lovu vybije telefon, nedoporučujeme si vypůjčit ten kamarádův a hrát za váš účet na jeho zařízení. Aplikace totiž pozná jiné zařízení a může vám udělit ban.

windows-phone-user-launch-petition-for-pokemon-go-506063-2

Hraní při cestování

Ne, že by to bylo vyloženě zakázané, ale může nastat situace podobná těm nahoře. Pokud totiž jedete například v autě nebo autobuse a chytáte při tom Pokémony, nejednou se vám stane, že ztratíte GPS signál. Po opětovném připojení se ovšem přemístíte z bodu A do bodu B velice rychle a aplikace vás může označit za podvodníka.

Pokemon-Go-700x500

Lokalizace Pokémonů skrze jinou aplikaci

Ano, i tato funkce, která vám může v mnoha případech pomoci při lovu je zakázaná. Pár dní po vydání se totiž roztrhl pytel s aplikacemi, které lokalizují Pokémony ve vašem okolí a mohou vás tak navigovat až k tomu nejvzácnějšímu. Niantic to ovšem bere jako podvádění a udělí vám danou odměnu.

article_post_width_pokemon

Zdroj: reddit.com