steve jobs iconDnes je tomu přesně pět let od doby, kdy génius, Steve Jobs, rezignoval z postu CEO Applu. Přinášíme Vám překlad jeho krátkého rezignačního dopisu, který zaslal představenstvu společnosti, kterou založil. I po odchodu z funkce zůstal právě v tomto představenstvu. Mnohých inovací se však nedočkal, Steve Jobs nás navždy opustil šest týdnů po rezignaci, dne 5. října 2011.



Představenstvu Apple a Apple komunitě,

Vždy jsem říkal, že pokud jednou přijde den, kdy nebudu nadále moci vykonávat své povinnosti a dostávat očekáváním jako výkonný ředitel Apple, budu první, od koho se to dozvíte. Tento den bohužel přišel. 

Tímto rezignuji na pozici výkonného ředitele Apple. Chtěl bych nadále sloužit jako člen a předseda rady a zaměstnanec Apple.

Co se týče mého nástupce, silně doporučuji, abychom začali s naším nástupnickým plánem a jmenovali Tima Cooka jako výkonného ředitele Apple.

Věřím, že Apple má své nejlepší a nejinovativnější dny ještě před sebou. A těším se, až budu moct ve své roli tomuto úspěchu přihlížet a přispívat k němu.

Udělal jsem si za svého života v Apple několik nejlepších přátel a za všechny ty roky vám děkuji, že jsem mohl pracovat po vašem boku.

Steve

 

Originál dopisu naleznete zde:

Snímek obrazovky 2016-08-24 v 23.42.40

Zdroj: Apple.com