homekit ihome iconVrchol HomeKitu – odemykejte si pomocí Siri díky chytrému zámku. Tento zámek si můžete pořídit za cenu 229$. Zámek je možné ovládat pomocí Siri na iPhonu, iPadu nebo Apple Watch. Siri na Apple TV nemůže ovládat zámky a Siri na Macu ještě nepodporuje HomeKit.



Za cenu 229$ tak dostanete chytrý zámek, který má vylepšený design a jde si ruku v ruce s novinkami, které vydal Apple. Můžete například Siri požádat o to, aby zamkla přední dveře, nebo pokud si nejste jistí, že je zamčeno, můžete se na to Siri také zeptat. HomeKit si také můžete nastavit volitelně, například řeknete „dobrou noc“ a Siri automaticky uzamkne všechny dveře, sníží intenzitu světla v místnosti, nebo vypne světla úplně.

Další scéna, kterou je možné nastavit je příchod domů. Řeknete: „Jsem doma“ a Siri odemkne dveře, rozsvítí světla a provede další příkazy, které si nastavíte. Pro samotný zámek existuje i aplikace, kterou je možné stáhnou z App Store, proč si však ale zámek nezaintegrovat do Vaší chytré domácnosti. Používání je intuitivní a instalace jednoduchá. Podívejte se na video níže a posuďte sami.

Zdroj: 9to5mac.com