apple_car_iconPodle deníku Bloomberg společnost Apple změnila své plány ohledně vlastního automobilu. V současné době zmenšila tým, který pracuje na Projektu Titan. Zlom nastal od doby, kdy tým převzal Bob Mansfield. Stovky zaměstnanců tak byly propuštěny, zbývající zaměstnanci pracují na softwaru pro autonomní auto.



Vývojáři si stanovili rok 2017 jako termín, do kterého musí prokázat funkčnost autonomního řídicího systému. Apple začal pracovat na vývoji vlastního auta v roce 2014 a datum ukončení projektu bylo stanoveno na rok 2020. Apple chce vyvinout auto úplně od základů včetně elektrického pohonu. Projekt byl v červenci restartován, poté co na začátku roku odstoupil z vedení projektu Steve Zadesky kvůli neuvěřitelnému selhání ve vedení. To bylo způsobeno tím, že nebylo možné zajistit dodavatele komponentů pro automobil.

Apple měl představu o autě, které bude plně autonomní a s ohledem na design nebude obsahovat volat ani pedály, řidiče rozezná podle otisku prstu. Apple se nyní zaměřuje pouze na software a v budoucnu pravděpodobně uzavře partnerství s některou z automobilek.

1476711772547

Zdroj: 9to5mac.com