apple novinky logo blackPravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 25. září do 2. října dělo okolo společnosti Apple? Nejdůležitějšími tématy měsíce je bezpochyby datum představení MacBooku Pro a název dalšího iPhonu.



Apple jedná se společností Sharp o OLED displejích pro iPhone 8

Apple údajně jedná se společností Sharp o zajištění OLED displejů pro iPhone, který bude představen v roce 2017. Dohoda bude záviset na výrobních schopnostech Sharp.

iPhone_OLED_thumb2

Rozzuřený zákazník na videu začal ničit veškeré zařízení v Apple Storu

Zajímavý případ se odehrál ve francouzském Apple Storu, kdy jeden z rozhněvaných zákazníků začal pomocí ocelové koule ničit veškeré produkty na videu. Jeho náhlému záchvatu, který byl způsoben údajně nevyřízenou reklamací, neuniklo 18 iPhonů, MacBook a iMac.

Apple vydal reklamu na iPhone 7 plnou nafukovacích balónků

Apple zveřejnil další reklamu, kterou míří na všechny, kteří mají zájem o koupi iPhonu 7. Dokonce se zde ukazuje i nová funkce v aplikaci Zprávy v iOS 10. Na začátku můžete vidět osamocený nafukovací balónek, které v doprovodu písně “I Will Follow You” jde přes půlku světa, aby našel svou lásku.

apple-reklama-iphone-7

Apple představí nový MacBook Pro koncem října

Poté, co opadlo prvotní nadšení z představení iPhone 7 a Apple Watch 2, se opět mluví o představení nového MacBooku Pro. Vzheldem k tomu, že se blíží Vánoce, tak společnost Apple pravděpodobně představí nový MacBook Pro v dohledné době.

Apple plánuje ve Velké Británii otevřít obrovské ředitelství

Nový Campus, který Apple v současné době je ve fázi dokončování.  Nejedná se o jediné fantastické ředitelství, se kterým společnost v budoucnosti počítá. Technický gigant se chystá otevřít nové ředitelství v Londýně v ikonické budově elektrárny Battersea.

Příští rok Apple představí iPhone 8!

Zaměstnanci společnosti Apple již pracují na dalším iPhonu v kancelářích ve městě Herzliya v Izraeli. Tito zaměstnanci následující model označují jako iPhone 8, jak prozradil jeden z nich deníku Business Insider.

iphone 7

Apple v říjnu zveřejní své finanční výsledky za čtvrtý fiskalní kvartál

Společnost Apple včera oznámila, že 27.10  zveřejní své čtvrtletní výsledky za čtvrtý fiskalní kvartál. Celý konfereční hovor bude živě vysílán na investorských Apple stránkách. Celý hovor bude probíhat mezi Timem Cookem a Luca Maestrim přesně v 23:00 našeho času.

Apple začal prodávat bezdrátové reproduktory Sonos

Bezdrátové reproduktory Sonos byly na prodej již nějakou dobu, ty však nabízely pouze některé maloobchody. To se však dnes mění, jelikož se Apple rozhodl, že tyto bezdrátové reproduktory začne oficiálně prodávat.

Apple možná začne znovu používat grafické karty od Nvidie

Různé nabídky na pracovní pozice od společnosti Nvidia naznačují, že se Apple hodlá vrátit ke grafickým čipům od této společnosti. Apple výhradně mnoho let používal ve svých zařízeních Mac grafické karty od společnosti AMD.

nvidiaceo

Apple slavnostně otevřel první Apple Store v Mexiku

Apple dnes slavnostně otevřel vůbec první Apple Store v Mexiku, který je v nákupním středisku Centro Santa Fe. Samozřejmě CEO společnosti Apple, Tim Cook tweetoval tuto událost na svém Twitteru, kde děkoval zákazníkům.

Apple zvyšuje objednávky komponent, které jsou určeny pro iPhone 7

Společnost Apple navýšila o 30% objednávky komponent pro iPhone 7, protože je o nová zařízení velký zájem. Podle zprávy tchajwanská společnost General Interface Solution (GIS), která je pomocníkem Foxconnu a stará se o výrobu dotykových panelů, došlo ze strany Applu k navýšení objednávek.

Bezdrátová sluchátka AirPods vyžařují radiaci do vašeho mozku

Odstranění hudebního 3,5 mm jack konektoru v novém iPhonu 7 vzbudilo u majitelů iZařízení velkou kontroverzi. Jedna skupinka tento krok jablečné firmy vítá, druhá zase zatracuje. Apple odstranění konektoru pro drátové sluchátka kompenzuje sluchátky s Lightning konektorem a bezdrátovými AirPods.

 

airpods-4