keynote_iconKGI v sobotu zveřejnilo zprávu, ve které nastiňuje své předpovědi pro Keynote, která se bude konat příští čtvrtek. Ve zprávě se píše, že Apple představí pouze MacBooky, a to nový 13″ MacBook, nový 13″ MacBook Pro a 15″ MacBook Pro.



Ve zprávě se dále píše, že nové iMacy a externí displeje budou představeny v první polovině roku 2017. KGI netuší, jestli Apple oznámí, že pracuje na novém iMacu nebo 27″ Cinema Displeji na této keynote, ale Ming-Chi Kuo si je jistý, že Apple není ještě připraven uvolnit tyto novinky. Pokud čekáte na nový Mac Pro, pak představení tohoto produktu je velmi nejasné, analytik Kuo jej nezmiňuje vůbec.

To, že společnost Apple představí pouze tři nové MacBooky není až tak překvapující, protože máme jen strohé informace o tom, že Apple pracuje na novém 5K externím displeji s integrovaným grafickým čipem. Nový MacBook Pro s Retina displejem bude mít dotykový OLED panel a funkci Touch ID, u obou verzí. Podle Maca Otakary bude mít nový MacBook Pro pouze porty USB-C.

Podle KGI se dočkáme u MacBooku Pro velkých změn, ale nezmiňuje se o nich do podrobností a dodává, že stejných funkcí se nemusíme dočkat u obou MacBooků Pro. Ty lepší by měly být pouze na 15″ MacBooku Pro. Dále se KGI zmiňuje o úplně novém 13″ MacBooku, který bude nástupcem 12″ MacBooku, který byl představen v roce 2015. Původní 12″ MacBook měl pouze jeden USB-C port, tak je otázka, jestli jablečná firma bude v tomto trendu pokračovat. KGI se nijak nevyjádřila k MacBookům Air.

macbook pro

Zdroj: 9to5mac.com