cerna_stuha_apple_iconŽivotnost Macu na baterii je o poznání delší. Ale i tak tvoří nový MacBook Pro jakousi přechodnou fázi, protože k novému MacBooku si budete muset nakoupit řadu redukcí, jelikož disponuje pouze čtyřmi Thunderbolt 3 porty. Na dobu, kdy bude vše dostupné s USB-C porty si budeme muset ještě počkat.



 

MagSafe konektor

Pro mnohé je absence MagSafe konektoru asi největší ztráta. Právě magnetický konektor byl velmi bezpečný, nyní když někdo zavadí o napájecí kabel, tak vám strhne váš MacBook za 46 tisíc na zem a právě dříve by vytrhl pouze MagSafe.

applemagsafe2

Podsvícené Apple logo

MacBook Pro přišel o další legendární věc v podobě svého svítícího loga, které bylo ihned všude patrné, od svítícího loga v kavárnách Starbucks po různé televizní show, v Americe to byla opravdu ikona a nyní už je pryč. Místo toho na MacBooku je lesklé anodizované hliníkové logo. Je to ale dostačující? Útěchou může být, že logo je aspoň lesklé, a možná i tak přiláká pozornost.

Klasický USB port

Standardní USB porty jsou pryč a místo nich jsou tu čtyři nové USB-C porty. To znamená, že nebudete schopni přímo připojit externí disk nebo flash disk. To také znamená, že tu není žádná cesta, jak nabít iPhone přes MacBook, samozřejmě bez použití redukce.

macbook-pro-touch-bar-everything-2

Slot pro SD kartu

Tento slot byl především využíván profesionálními fotografy, kteří jednoduše ze své zrcadlovky vyjmuli SD kartu a vložili ji do slotu. V dnešní době při nákupu fotoaparátu zakoupíte přístroj, který nabízí funkci, která umožňuje sdílení fotografií pomocí technologie Wi-Fi.

snimek-obrazovky-2016-10-29-v-12-41-51

Plastový kloub

Kloub u nového MacBooku Pro už není tak výrazný jako u předešlého modelu a nezasahuje do panelu s displejem.

Prodlužovací napajecí kabel

Minulostí je i prodlužovací část napájecího kabelu, která přidávala extra délku mezi adaptérem a zásuvkou.

new-1-8m-ac-power-adapter-extension-cable-cord-cargador-for-apple-ipad-macbook-air-pro

Apple se tak zbavil starých technologií u svých MacBooků, ale překvapivě zanechal u nových MacBooků Pro analogový konektor 3,5 mm jack. Přitom jablečná firma na keynote, která se uskutečnila v září, tvrdila, že se jedná o technologii, která je už dávno minulostí.

Zdroj: iphonehacks.com