Apple Store iconPo prvních dojmech z Touch Baru je zřejmé, že to není pouze reklamní trik, jak udělat MacBook zajímavější. Používání Touch baru opravdu šetří čas a běžných úkonů v aplikacích lze dosáhnout rychleji než s použitím klávesových zkratek, které si navíc musíte pamatovat.



Místo vyhledávání úkonů v menu dané aplikace nebo pamatování si spousty klávesových zkratek, se vám nyní na Touch Baru zobrazí tyto funkce a stačí se vybrané funkce jenom dotknout. Touch Bar je poháněň novým křemíkovým čipem T1. Navíc vývojář Steven Troughton-Smith zjistil, že Touch Bar je v podstatě jako Apple Watch. Nový T1 čip má kódové označení Bridge. Zdá se, že čip běží na speciální variantě watchOS, která není úplná, takže hodinky Apple Watch by nešly spustit.

apple-s1-image-002

Křemíkový čip T1 je založený na architektuře ARM a běží na operačním systému eOS, což je možná zkrácená verze „embeddedOS“. Jedná se tak o nejjednodušší operační systém, který by mohl mít později zajímavé využítí. Troughton-Smith spekuluje, že některé iOS služby jako iMessage a další, by mohly využívat tohoto čipu, pokud to má společnost Apple v plánu.

Apple uvedl, že čip T1 nemá na starost pouze Touch Bar, ale i samotné Touch ID a dokonce i přední kameru. To znamená, že čip by mohl spravovat jednoduché systémové úlohy na iZářízení a tím by se velmi prodloužila životnost baterie, protože by nemusel být využíván standardní „A“ čip.

macbook-pro-touch-bar-photos-image-001

Zdroj: idownloadblog.com