logic pro x iconSpolečnost Apple minulý týden představila nové MacBooky Pro a zaujala zajímavým využitím Touch Baru. Nejedná se jen o tupou náhradu mechanických tlačítek, ale o multifunkční systém, který si můžete upravit dle svých potřeb. Touch Bar podporuje například iTunes, Kalendář, Terminál, GrageBand, Mapy, Photoshop a další aplikace.



Apple na své keynote ukázal oblíbenou aplikaci GarageBand ve spolupráci s Touch Barem. Jedná se o odlehčenou verzi Logic Pro X. Mnoho lidí, kteří tuto aplikaci denně používají bylo doslova nadšeno. Uživatelé Logic Pro X si budou muset počkat až do přištího roku, kdy Apple vydá novou verzi této aplikace.

garageband-touch-bar-macbook

Je očekáváno, že Logic Pro X dostane mnoho funkcí z aplikace GarageBand. Po demo ukázce GarageBand můžeme předběžně vidět, jak bude Logic Pro X vypadat.

touch-bar-garageband

GarageBand používá ke spolupráci s Touch Barem funkci Smart Controls. Tato efektivní funkce vám umožní rychlý přístup k efektům a různým pluginům. Smart Controls jsou v GarageBand plně upravitelné a doufejme, že budou stejně upravitelné i v Logic Pro X. Naposledy se aplikace Logic Pro X dočkala významné aktualizace letos na začátku léta. Aplikace dostala mnoho úprav včetně Retina redesignu.

Zdroj: 9to5mac.com