roli_iconSpolečnost ROLI před pár dny představila nový zábavný systém tvorby hudby a nazývá jej BLOCKS, který je škálovatelný, modulární a navržen tak, aby byl jednoduchý a uživatelé měli i vizuální zážitek z tvorby hudby. Každý čtvercový blok má jinou funkci, takže uživatelé je mohou skládat libovolně do sebe a vytvořit si tak vlastní hudební systém.



ROLI zatím představila tři Bloky, které jsou již nyní dostupné v Apple Storech. Lightpad Block je mřížka o velikosti 5×5 cm, která se rozsvítí, když se jí dotknete, podporuje multi-touch gesta a rozlišuje míru stlačení, díky tomu mohou uživatelé používat barevný povrch k vytváření hudby pomocí různě silného stlačení, klouzání prstů po povrchu, a dalších jednoduchých pohybů rukou.

alltheblocks-800x523

Měnící se tlak prstů na Bloku určuje intenzitu zvuku, navíc uživatel může použít více prstů najednou a zároveň může být propojeno více Bloků dohromady. Po boku Lightpad Blocku, který je hlavní, nesmí chybět Live Block a Loop Block, aby bylo snažší produkovat hudbu v reálném časem s dalšími možnostmi přehrávání. Všechny tři bloky jsou ovládány pomocí aplikace NOISE, která je už dospupná v App Store, a jsou propojeny před Bluetooth.

Každý Lightpad Block od společnosti ROLI stojí 4 375 Kč, a Live Block a Loop Block můžete pořídit za 1 945 Kč. Bloky jsou dostupné na oficiálních stránkách společnosti a brzy se jich dočkáme i na stránkách jablečné firmy.

Zdroj: macrumors.com