iPad Pro 9,7 97 9 7 icon applenovinkyModely iPadů se pravděpodobně příští rok dočkají velkých změn, a to hlavně díky novému 10,5″ iPadu. Nabídka společnosti Apple se momentálně skládá ze 7,9″ iPadu mini, 9,7″ iPadu Air a iPadu Pro a 12,9″ iPadu Pro.



Podle DigiTimes by měl model s 10,5″ zřejmě zaplnit díru na trhu, která se týká především vzdělávání a podnikaní. Představení aktualizovaných modelů se očekává v březnu příštího roku. Společnost Apple by měla začít s výrobou 10,5″ iPadů v prosinci, takže existuje i malá pravděpodobnost, že Apple představí nový iPad už v lednu. Avšak je více pravděpodobné, že se Apple bude držet již tradičního jarního termínu.

Přidání nové velikosti displeje do portfolia produktů, které obsahuje 9,7″ model, je trochu matoucí. Ale DigiTimes argumentují tím, že 10″ a větší tablety jsou oblíbené ve sféře podnikání a vzdělávání. Například 9,7″ iPad je pro tyto učely malý, a naopak 12,9″ iPad Pro je zase příliš velký a samozřejmě drahý. Zdá se, že Apple tak přestane vyrábět 9,7″ iPad mini, protože by byl už zbytečný, a ponechá pouze 9,7″ iPad Air jako levnější variantu menšího iPadu.

ipad_lineup_2016_sides-800x167

Zdroj: 9to5mac.com