Apple Store iconPodle Bussines Insider má společnost Apple tajné kanceláře v Cambridge v Anglii, kde zaměstnanci pracují na tom, aby Siri měla mnohem více přirozený projev. Tato zpráva je založena na zdroji, který zná pár zaměstnanců z této tajné základny jablečné firmy.



Toto tajné pracoviště má pouze třicet zaměstnanců, přičemž většina z nich pochází ze společnosti VocalIQ, kterou Apple koupil v roce 2015 za 100 milionů dolarů, ale ještě do Siri neintegroval žádnou z technologí společnosti VocalIQ. Technologie jsou především zaměřeny na přirozenou komunikaci mezi uživatelem a počítačem.

Nikdo si veřejně na koupi této firmy nestěžoval a Apple byl naopak za tento krok pochválen, protože podle zvěstí byla společsnot VocalIQ mnohem dále ve vývoji hlasových asistentů než Apple se svojí Siri, ale také než Microsoft s Cortanou nebo Google se svým hlasovým asistentem. Tento krok od společnosti Apple byl velmi chytrý, navíc když „válka“ mezi společnostmi nabývá na síle. Na Siri je sice spousta stížností, ale stále patří mezi nejchytřejší hlasové asistenty.

siri-quick-tip-780x521

Zdroj: iphonehacks.com